Friulano:  It is straw-colored with beautiful green hues, it has a fresh smell, fine, delicate and  a smooth taste, fruity,  soft, full and fat, with considerable note of bitter almonds. It’s perfect for aperitif and light appetizers , soups, sauced fish dishes.
Słomkowy kolor z zielonymi refleksami. Świeży aromat, smak delikatny i łagodny, owocowy, pełny z nutami gorzkich migdałów. Doskonały jako aperitif z przystawką, zupami, daniami z rybą w sosie.


Refosco di Faedis: Tannic and full-bodied  it has an intense ruby red purple color. It improves his characteristics with maturation and it develops a unique bouquet.  It’s perfect  with fatty meats, such as stews, game and roasts, and generally with fatty dishes with strong taste.
Mocne taniny, intensywny rubinowy kolor. Wraz z czasem jego charakterystyczny smak wzbogaca się o wyjątkowy bukiet. Doskonały z tłustym mięsem, stekami oraz innymi tłustymi potrawami o mocnym smaku.

Souvignon: Delicate aromatic bouquet, not cloying, taste dry, elegant, caressing and velvety. It’s perfect for spicy first courses, creams and soups with herbs, blue cheese or medium-aged. But even fish from the lake or lagoon, eel on the spit.
Delikatny, aromatyczny bukiet. Wytrawny smak, jedwabisty. Doskonały do ostrych dań głównych, kremów, zup z ziołami, serami, a także z rybami.